Malatya’nın Neyi Meşhur

Malatya’nın Neyi Meşhur

Malatya’nın neyi meşhur Doğu Anadolu bölgesinde yer alan şehrin oldukça geniş yelpazeye sahip mutfak kültürü bulunuyor. Malatya’nın hem gözlere hem de midelere ziyafet çektirecek olan lezzetlerini mutlaka denemelisiniz. Malatya’nın en meşhur olan yemekleri ve içecekleri arasında olan Malatya kayısısı, pimpirim çorbası, kayısı tatlısı, elmalı köfte gibi birçok lezzeti deneyebilirsiniz.

Malatya’nın Nesi Meşhur Meyve

Malatya, Doğu Anadolu bölgesinde bulunan ve Türkiye’nin en kalabalık 27. Şehridir. Malatya’nın nesi meşhur meyve olarak aynı zamanda simgesi de olan dünyaca ünlü kayısısı ile meşhurdur. Bu nedenle Malatya kayısı diyarı olarak da bilinmektedir. Yüzerce kayısı tarlaları bulunan Malatya, önemli ticaret rotaları arasında bulunuyor. Malatya’ya uğramışken mutlaka gezip görmeli ve taze toplanmış kayısılarından tatmalısınız.

Malatya’nın Neyi Meşhur Yemek

Malatya’nın en meşhur yemekleri ile midelere ziyafet çektirecek ve Malatya yolculuğunda popüler yöresel yemeklerini tüketebileceksiniz. Kayısılı kavurmadan acılı ayrana kadar ve bunların dışında banık köfte, elmalı köfte, patlıcan köfte, gırık gibi birçok lezzet bulunuyor. Malatya’nın neyi meşhur yemek çeşitleri arasında,

  • Kayısılı kavurma, Malatya denilince akla ilk gelen kayısı ile yapılan bu kavurma diğer şehirlerden tamamen farklı bir lezzet olarak öne çıkıyor. Kavrulmuş kayısı, kuşbaşı eti ve soğanın ortaya çıkarttığı bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
  • Kara çorba, adını ve rengini yoğun kıvamından olarak Malatya’ya has kara nohuttan yapılmaktadır. Bu lezzet aşure çorbası olarak da anılıyor.
  • Malatya kömbesi, tamamen Malatya’ya özgü bir kömbe olarak diğerlerinden tek farkı kuşbaşı etinin kullanılmasıdır. Kuşbaşı etinin yufkayla bir araya gelmesiyle yapılmaktadır.
  • Malatya’nın meşhur içecekleri arasında bulunan acılı ayran, ayranın içine yasemin biberi eklenmesi ve 24 saat bekletilmesiyle hazırlanan bu yöresel içecek Malatya’nın simgesi haline gelmiş ürünleri arasında bulunuyor.

Malatya Meşhur Tatlıları

Malatya meşhur tatlıları arasında bulunan kayısı tatlısı, en meşhur tatlıları arasında bulunuyor. Tereyağında kavrulan kayısıların içerisine kaymak konularak servis edilen bu lezzeti mutlaka Malatya’ya gelmişken denemelisiniz. Bunun dışında dut helvası, üzüm pestili, üzüm sucuğu, pekmez, çir kavurması, peynir tatlısı, deli kız baklavası, çiğdemli sütlaç gibi birçok lezzet de bulunuyor.

İlginizi Çekebilir
  • Malatya’nın İlçeleri
    Malatya’nın İlçeleri
  • Yeni Togg
    Türkiye Yeni Togg
  • Araç Kiralama Depozitosu Nedir?
    Araç kiralama, seyahatlerde ve iş gereksinimlerinde esneklik sağlayan popüler bir hizmettir. Ancak, bir araç kiralanırken karşımıza çıkan önemli konulardan biri de "depozito"dur.
  • Findeks Notu Nedir?
    Findeks notu, bir bireyin mali geçmişini değerlendiren ve bu geçmişe dayalı olarak oluşturulan bir kredi puanı sistemidir.
  • Kiralık Araç da Hasarı Kim Öder?
    Kiralık araç kullanımı, seyahatlerimizi kolaylaştıran pratik bir çözüm sunsa da, araçta oluşabilecek hasarlar konusunda belirsizlikler de içerebilir.
Whatsapp Telefon