Malatya’da Görülmesi Gereken Mekânlar

Malatya’da Görülmesi Gereken Mekânlar
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Malatya, tarihi ve doğal bakımından birçok güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Kente hangi amaçla gelirseniz gelin, Malatya merkez dâhil olmak üzere ilçelerinde de görmeden ayrılmamanız gereken birçok yer vardır. Bunlardan sadece bazıları şöyledir;
  • 1. Orduzu Çınar Ağacı
  • 2. Turgut Özel Müzesi
  • 3. Etnografya Müzesi
  • 4. Malatya Atatürk Evi
  • 5. Günpınar Şelalesi
  • 6. Arapgir Kozluk Çayı Kanyonu
Eğer şehre daha önce gelmemişseniz, öncesinde nereleri gezebileceğinize dair bir araştırma yapmanız önerilir. Zira bunlar görmeniz gerekenlerden sadece bazılarıdır. Hepsini bir liste haline getirip plan yaparsanız, ziyaretinizi daha güzel bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Orduzu Çınar Ağacı

Malatya’nın merkezine yaklaşık olarak 8 kilometre olan Orduzu Çınar Ağacı, bölge halkı tarafından Battalgazi’nin Çınarı adıyla da malumdur. Her ne kadar yaşı birçok kişi tarafından bilinmese de, boyu tam 15 metredir. Gövde kalınlığı 7,20 metredir. Yörede anlatılanlara göre, Battalgazi hayvanlarını burada sulamış, ardından bir çınar çubuğu ekmiştir. Böylece bu ağaç yeşererek, günümüze kadar ulaşmıştır. Günümüzde Malatyalılar tarafından sevilen yerlerden biri olup, yanında akan dere ile büyüleyici bir doğal güzellik sunar. Bunun da etkisiyle yoğun bir ziyaret alır.

Turgut Özel Müzesi

Malatya’nın merkezinde bulunan Turgut Özal müzesi, eski Malatya gezilecek yerler arasında yer almaktadır. Ülkemizin 8. Cumhurbaşkanı olup, Malatya’da doğan Turgut Özal’ın hatırasını devam ettirmek adına açılmıştır. 2019 gibi yakın bir tarihte hizmete başlamış olsa da, birçok Malatyalı tarafından sevgiyle karşılaşmıştır. Buraya ziyaret ettiğinizde Turgut Özal hakkında ayrıntılı bilgi edinebilir, fotoğrafları inceleyebilir ve koleksiyonlara bakabilirsiniz.

Etnografya Müzesi

Malatya’nın merkezinde yer alan Etnografya müzesi, bir dönem Hacı Sait Efendi tarafından inşa ettirilmiştir. Yaklaşık 120 yıllık bir tarihi olup, alt katında ocaklık, mutfak ve üç oda vardır. Üstünde ise günümüzde artık sergi alanı olan altı oda mevcuttur. Burada bölgeye ait yöresel eşyalar ziyaretçilere sunulmaktadır. Eğer yöresel tarihe ilginiz varsa cep saatlerinden kazanlara, cansız mankenler üzerindeki yöresel kıyafetlerden yüzük ve tesbihlere kadar birçok şeyi inceleyebilirsiniz.

Malatya Atatürk Evi

Malatya Atatürk Evi, Mustafa Kemâl’in buraya ilk geldiği zaman konakladığı bir yerdir. Malatya’da görülmesi gereken mekânlar içerisinde yer almakta olup, 1981 içerisinde açılmıştır. Girişin hemen sağ tarafında kendisinin bir dönem kullandığı sehpa, koltuk gibi eşyalar vardır. Bunun hemen karşısında, yani girişin sol tarafında ise Atatürk kitapları vardır.  Yapı aslen 19. yüzyıl eseri olup, kesme taşlardan bina edilmiştir. Burayı ziyaret ederek manevi atmosferini görebilir, Cumhuriyete ait fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Merkez’de yer almakta olup, kolay bir ulaşım söz konusudur.

Günpınar Şelalesi

Malatya’nın Darende ilçesinde yer alan bu şelale, yeşilliklerin arasında büyüleyici bir konumda yer almaktadır. Suları 40 metreden dökülmekte olup, kış ayları bölgede soğuk geçtiği için donar. Böylece daha da güzel bir görünüm ortaya çıkar. Günümüzde tabiat parkıdır ve yakınlarında işletmeler de vardır. Böylece eşsiz fotoğraflar çekebilir, sevdiklerinizle güzel dakikalar yaşayabilirsiniz.

Arapgir Kozluk Çayı Kanyonu

Malatya’ya bağlı olan Arapgir ilçesi sınırlarında bulunan bu kanyon, görenleri büyüleyen bir atmosfere sahiptir. Ağaçlarla dolu bir ortamda olup, Çiğnir köprüsünden Eski köprüye kadar uzanır. Uzunluğu 17,847 metre olup, eşsiz doğa fotoğrafları çekmenize imkân sunar. Malatya içerisinde mutlaka görmeniz gereken birçok yer vardır. Eğer mümkün olduğu kadar hepsini görmek ve kolay bir ulaşım sağlamak istiyorsanız, Malatya oto kiralama şirketi olarak hizmet veren carliferentacar.com ile iletişime geçerek, modern ve hijyenik araçlarını inceleyebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
  • Elbistan rent a car
    Elbistan rent a car ve oto kiralama
  • Malatya Oto Kiralama
    Malatya Oto Kiralama olarak sektörün lideri olan carlife rent a car son model rent a car kaskolu ve garanili araçlar ile 7/24 hizmet vermekte olup şehirler arası şoförlü ve şoförsüz hizmetinide sunmaktadır.
  • Elbistan Oto Kiralama
    Elbistan oto kiralama
  • Malatya Kiralık Araba
    Malatya havalimanı ve merkez ofiste yapacağınız araç kiralama ihtiyaçalrınız için bizden daha iyisi olmadığını hatırlatmaktan grur duyarız. Malatya kiralık araba denildiğinde ilk akla gelen firma olmaktan onur duyarız.
  • Malatya'da Gezilecek Yerler
    Malatya ülkemizdeki en güzel illerden bir tanesidir. Doğal ve tarihi dokusu, Malatya’da gezilecek yerler bakımından zengin bir içerik sunar. Bunlar her ne kadar saymakla bitirilemeyecek kadar olsa da, bazıları şu şekildedir;
Whatsapp Telefon