Dünyanın En İyi Elektrikli Otomobilleri

Dünyanın En İyi Elektrikli Otomobilleri

Otomobil teknoloji her yıl bir ileriye gitmekle beraber, elektrikli otomobiller dünya çapında büyük bir yaygınlık kazanmaktadır. Zira geri dönüştürülebilir bir enerji olması ve benzin, mazot gibi sorunları ortadan kaldırmasıyla sürücüler tarafından tercih ilgi görmesine neden olmaktadır.

Günümüzde birçok marka tarafından buna yönelik üretimler mevcut olup, en iyileri arasında şunlar vardır;

  • TOGG -
  • Smart Fortwo Electric Drive -
  • KIA Soul EV -
  • Volkswagen e-Golf -
  • Tesla Model X -
  • Hyundai Ionic EV -
  • Renault Zoe -
  • Tesla Model S -
  • Chevrolet Bolt EV 

Dünyada elektrikli araçların gün geçtikçe alanının en iyisi olan bu araçların önemi de yükselmektedir.

TOGG

2018 yılında kurulan TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu), ülkemizde merkezlenen bir üreticidir. Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller arasında sıkça araştırılmaktadır. İlk aracının satışa çıkacağı tarih 2022 olup 2019 yılında TOGG SUV ve TOGG Sedan duyurusu yapılmıştır.

Bunlardan TOG SUV 2022 yılında, TOGG Sedan ise 2024 içerisinde çıkacaktır. Kendi sitesinden alınan bilgilere göre mesafesi 500+ km kilometre olacaktır. Ayrıca hızlı şarj gibi gelişmiş özelliği de vardır. Böylece sunulması ardından şehirlerarası sorunsuz bir ulaşım yapılabilir.

Smart Fortwo Electric Drive

Drive 99 kilometre menzile sahiptir. Her ne kadar şehirlerarasında kullanım sağlamasa da, şehrin dışına çıkmayı planlamıyorsanız mükemmel bir sürüş tecrübesi sunar.

Rakiplerine göre park kabiliyeti de oldukça üst seviyededir.

smart-fortwo-electric-drive

KIA Soul EV

Amerika Birleşik Devletleri’nin bir kısım eyaletinde satışa sunulan bu model sadece elektrik kullanarak 178 kilometre yol almaktadır. Dolayısıyla kısa mesafeli şehirlerarasında bir yolculuk yapmayı mümkün hale getirir. Şehir içinde eşsiz bir manevra yeteneği olan Smart Fortwo Electric 

kia-soul-ev

Volkswagen e-Golf

Alman marka Volkswagen tarafından üretilen e-golf, en iyi elektrikli araba 2021 modelleri arasında yer almaktadır. 134 HP güce sahip olup, geliştirilmiş bataryaları sayesinde 201 kilometre yolculuğa izin verir.

Dolayısıyla sadece şehir içinde değil, kısa mesafeli şehir dışı yolculukları da daha kolay hale getirir. Sahip olduğu yüksek tork, etkili bir hızlanma vermektedir.

volkswagen-golf-elektirikli       Tesla Model X

Elektrikli araçlar içerisinde sahip olduğu menzili ile öne çıkan Tesla Model X, oldukça ileri bir batarya teknolojisine sahiptir. Zira elektrik kullanarak 381 ile 474 kilometre arasında menzil kat etme imkânı vardır.

Gerek donanımı, gerekse kalitesi bakımından üst sınıf olan araç, 100 kilometre hıza 3 saniyede çıkma gibi özelliklere sahiptir. tesla-model-x

Hyundai Ionic EV

Elektrik kullanarak 199 kilometre gitmeye izin veren Hyundai Ionic EV, aileler için oldukça uygun bir araçtır. Zira 5 kişiyi sorunsuz bir şekilde taşıyabilir. İçi oldukça konforlu olup, gelişmiş bir teknolojiye sahiptir.

Bununla beraber araç, sadece Amerika Birleşik Devletleri’nin, Hyundai eyaletinde satıştadır.

Renault Zoe rakiplerine göre farklı mevsimlerde farklı menzillere sahiptir. Sıcak aylarda 299 kilometre menzili olan araç, soğuk havalarda 199 kilometre yapabilir. Her ne kadar ciddi bir düşme olsa da, sürücülere tek batarya dolumu ile ciddi mesafe kat etmesini sağlar.

Bununla beraber araç sadece Avrupa içerisinde satışa sunulmaktadır. hyundai-ionic-ev

Tesla Model S

Tesla Model S, tıpkı X serisinde olduğu gibi yüksek bir menzile sahiptir. En uzun menzilli elektrikli araba 2020 içerisinde yer almakta olup, yaklaşık 390 mil mesafe gidebilir. Sıfırdan 100 kilometre 2,5 saniyede çıkarak, sürücüye daha iyi bir sürüş keyfi sunar. tesla-model-s

Chevrolet Bolt EV

Amerika Birleşik Devletleri içerisine satışa sunulan bu model, 320 kilometrenin üzerinde bir sürüş mesafesine sahiptir. Araç içindeki teknolojiyle beraber, sürücü deneyimi arttırılmaktadır. chevrolet-bolt-ev Bu yazımızda sizlere dünyanın en iyi elektrikli otomobillerinden bahsettik. Buraya tıklayarak firmamız Carlife Ren a Car'ın Malatya oto kiralama hizmetlerinden yararlanabilir veya burayı tklayarak Malatya araç kiralama noktaları hakkında detylı bilgiye sahip olabilirsin.

Whatsapp Telefon