Anadolu'nun Bağrı Malatya ve Müzeleri

Anadolu'nun Bağrı Malatya ve Müzeleri

Anadolu'nun serdarlar şehri Malatya'nın güzide müzeleri ve yerleri hakkında bilgiler vereceğiz bu yazımızda. 

Malatya Beşkonaklar Etnografya Müzesi

Beşkonaklar Etnografya Müzesi'nde Malatya yöre halkının geçmişte kullanmış olduğu eşyalar, alışılmış giysiler mankenler üstünde sergilenmektedir. Halkın geçmişte kullandığı saatleri, tesbihler, yüzükler, ağırlık ölçü aletleri, kazanlar, tepsiler, çakmaklar ve aydınlatma araçları sergilenen diğer parçalar arasındadır. Beşkonaklar Etnografya Müzesi'ne girdiğinizde ahşap merdivenler sizleri yukarı davet edecek. Bu müze sizleri dedelerinizin ninelerinizin hatta dahada gerilere götürecek. Adeta bir nostalji yaşayacaksınız. Kentin alışılmış eşyalarının sergilendiği müzeyi, Malatya ziyaretinizde ziyaret edebilirsiniz. Şehrin tarihi ve doğal güzellikleri arasındaki Battalgazi Ulu Camii'ni, Karakaya Baraj Gölü'nü ve Günpınar Şelalesi'ni de gezi duraklarınız arasına dahil edebilirsiniz. Beşkonaklar Etnografya Müzesi, Malatya'nın şehir merkezinde sinema caddesinde bulunur.

Malatya Arkeoloji Müzesi

Malatya, tarihi ve kültürü bakımından Anadolu'nun en köklü illerindendir. Malatya ve etrafında yapılan bilimsel kazılar ve çalışmalar neticesinde ortaya çıkan Neolitik, Kalkolitik, Tunç Çağı, Hitit, Asur, Urartu, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı kültürlerine ait yapıtların sergilendiği arkeoloji müzesi Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, Kernek mahallesindedir.

Arslantepe Höyük, Cafer Höyük, İmamoğlu Höyük, Pirat Höyük, Köşkerbaba Höyük'te yapılan kazılardan çıkan yapıtlar ve müze müdürlüğünce yapılan kurtarma kazılarından çıkan yapıtlar üç teşhir salonunda bulunan 32 sergende kronolojik ve tematik olarak sergilenmektedir. Müzede sergilenen yapıtların büyük çoğunluğunu Arslantepe buluntuları oluşturur. Bugüne kadar bulunmuş dünyanın daha önceki kılıçları ile mızrak uçları, damga baskılar, çanak-çömlekler, Geç Hitit saray duvarını süsleyen taş kabartmalar ve öbür yapıtlar Arslantepe sergenlerini oldukça güzel gösterir. Malatya Arkeoloji müzesi Malatya'nın merkeze bağlı Hasan Varol mahallesinde yer almaktadır.

Malatya Radyo ve Gramofon müzesi

1890 yılında üretilen müzik çalarların bile yer aldığı müzede, çalışır durumda, 700'den fazla radyo, gramofon ve mikrofonun yer almaktadır. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır.  Müze şehir merkezi İstasyon Virajı Kongre ve Kültür Merkezi çevresindeki kerpiç evlerden birinde yer almaktadır. Müze'de 700 radyo ve gramofonun sergilenmektedir. Bu radyo ve gramafonlar çalışır vaziyettedir. Malaty'da bulunan en ilginç ve nostaljik müzelerden biri olan Malatya Radyo ve Gramofon müzesinde radyo ve gramofonların yanında Türkiye’de üretilen radyo alıcıları, mikrofonlar, radyo reklam afişleri sergilenmektedir. 

Malatya Çocuk Oyun Evi Ve Oyuncak Müzesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan  Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi'nde çocuklar, birbirinden güzel güzel sağlıklı ahşap oyuncaklarla oynama olanağı buluyor.

Sanat Sokağı'nda bulunan Malatya Çocuk Oyun Evi Ve Oyuncak Müzesi, çocuklardan yoğun ilgi rağbet görüyor. Müze, pazartesi günü dışındaki haftanın 6 günü ziyaretçilerini ağırlıyor. Müzeyi Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden ve diğer ülkelerden gelen çoçuklar iki farklı etkinlik atölyesindeki etkinliklere katılıyor. Hacivat ile Karagöz etkinlikleride göz dolduran etkinliklerden. Randevuyla gelen öğrenciler oyuncak yapma, resim ve boyama etkinliklerine katılarak müzeyi gezme olanağı buluyor.

 Malatya'da bulunan birbirinden güzel buram buram tarih kokan müzelerden  sadece bir kaçını ve çocuklarınızın eğlenerek ve öğrenerek vakit geçirebilecekleri Malatya Çocuk Oyun Evi Ve Oyuncak Müzesi'ni sizlere tanıttık. Anadolu'nun bağrı olan cennet kokulu Malatya'mıza davetlisiniz. Birbirinden güzel saatler ve günler geçirebileceğiniz Malatya'mıza geldiğinizde daha kaliteli vakit geçirebilmeniz için şehrin güzide firmalarından Carlife rent a car  sizlere Malatya araç kiralama hizmeti sağlamaktadır. Dilerseniz ofisimize uğrayıp kahvelerinizi yudumlarken konforlu ve lüks araç kataloğumuzdan kiralamak istediğiniz aracı seçebilir veya Malatya oto kiralama filomuza buradan göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Malatya’nın İlçeleri
    Malatya’nın İlçeleri
  • Yeni Togg
    Türkiye Yeni Togg
  • Araç Kiralama Depozitosu Nedir?
    Araç kiralama, seyahatlerde ve iş gereksinimlerinde esneklik sağlayan popüler bir hizmettir. Ancak, bir araç kiralanırken karşımıza çıkan önemli konulardan biri de "depozito"dur.
  • Findeks Notu Nedir?
    Findeks notu, bir bireyin mali geçmişini değerlendiren ve bu geçmişe dayalı olarak oluşturulan bir kredi puanı sistemidir.
  • Kiralık Araç da Hasarı Kim Öder?
    Kiralık araç kullanımı, seyahatlerimizi kolaylaştıran pratik bir çözüm sunsa da, araçta oluşabilecek hasarlar konusunda belirsizlikler de içerebilir.
Whatsapp Telefon