Turistlerin Gözüyle Malatya

Turistlerin Gözüyle Malatya

Malatya’da gezilebilecek yerler ve şehre ait kadim kültür; Malatya’yı gezmek isteyen kişiler tarafından merak edilmektedir. Yazımızda Malatya gezilecek yerler ayrıntıları ile anlatılmakta; ayrıca bölgeye gidildiğinde mutlaka tadılması gereken lezzetlere de yer verilmektedir.

Malatya’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Şehrin simgesel yapıları arasında bulunan ve Malatya’ya gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken mekanlar oldukça fazla.

  • Yeni Camii

Bölge halkı tarafından Teze Cami olarak da adlandırılan ve tarihi bir yapı olan Yeni Cami; 1894 depreminin ardından Sultan II. Abdülhamit tarafından yenilenmiştir. Caminin son bölümlerinin yapımı; araya I. Dünya Savaşı girdiği için Cumhuriyet döneminde tamamlanmıştır. Pek çok farklı tarihsel sürece şahitlik yapan ve tamamı kesme taşlardan oluşan bu tarihi camiyi ziyaret etmek; Malatya’ya gelenlere mutlaka tavsiye edilmektedir.

  • Malatya Kalesi

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi kale; Roma döneminden bugüne ulaşan ve şehrin simge yapılarından birisi olan bir yapıt. Yeni Camii gibi; köklü bir tarihe şahitlik etmiştir.

  • Malatya Konakları

Geleneksel Türk evlerinin yapısına uygun şekilde tasarlanmış olan ve genelde iki katlı, iklimden dolayı kalın duvarlı bir yapıya sahip olan konaklar; şehrin kendisine has havasını yansıtan eşsiz mekanlar arasındadır ve mutlaka görülmelidir.

  • Gelincik Tepesi

Malatya’da görülmesi gereken yerler arasında bulunan Gelincik Tepesi; efsanevi güzelliğinin yanı sıra, insan siluetini andıran sıra sıra taşlarıyla da dikkat çekmektedir. Bir efsaneye de konu olan ve bölge halkı tarafından çok sevilen Gelincik Tepesi’ni görmeden Malatya’dan ayrılmanızı tavsiye etmiyoruz.

  • Malatya Fotoğraf Makineleri Müzesi

Asya ve Avrupa’nın en büyük fotoğraf makinesi müzesi olma özelliği taşıyan bu mekan; müze değerinin yanı sıra, tarihteki örneklerinin ilklerini yansıtan eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık olarak 2 bin tane özel eserin sergilendiği Malatya Fotoğraf Makineleri Müzesi; şehrin en özel eserleri arasındadır. Müzede fotoğraf makineleriyle birlikte; projeksiyon ve flaş gibi değişik ürünler de bulunmaktadır.

  • Kudret Havuzu ve Tohma Kanyonu

Darende bölgesinde bulunan muhteşem bir doğal güzellik olan Tohma Kanyonu; şehre gelenlerin hayran kalacağı bir yapıya sahip. Kanyonun her ayrıntısı çok güzel olmakla birlikte; en beğenilen özelliklerden birisi kayalıklar üzerinde bulunan doğal şekilde oluşmuş oyuklar ve mağarayı andıran bölümlerdir.

Ayrıca kanyon dahilinde çok sayıda sportif aktivite yapmak mümkün oluyor. Tırmanış, foto safari, trekking ve rafting gibi çok çeşitli sporların yapılabileceği kanyon dahilinde; şifalı sularıyla Termal Havuzu’na da girmek de tercih edilebilecek diğer aktiviteler arasında.

Malatya’nın Eşsiz Yemekleri ve Kadim Kültürü

Eşsiz bir mutfak kültürüne sahip olan Malatya’nın yemekleri de; en az gezilebilecek mekanları kadar özel ve güzeldir. Şehre gelenlerin mutlaka bu lezzetli yemekleri tatmasını tavsiye ediyoruz. Şimdi Malatya deyince ilk akla gelen ve damakları şenlendiren özel tatlara göz atalım:

  • Bandık

Bir diğer adıyla bulgurlu köfte; iki çeşit kıyma çeşidi ve iki tür bulgur kullanılarak hazırlanan yöreye özel muhteşem bir tat. Yolu Malatya’ya düşenlerin denemesi gereken lezzetlerden birisi.

  • Gırık

Temel malzemeleri kıyma, tereyağı ve bulgur olan; yanında kızarmış ekmekle birlikte servis edilen oldukça lezzetli bir sulu köfte çeşidi. Mis gibi kokusuyla gırık yemeden Malatya’dan ayrılmayın deriz.

  • Acılı Ayran

Malatya’nın farklı ve bir o kadar da sevilen tatlarından birisi; özel yasemin biberi ilave edilerek hazırlanan acılı ayrandır. Şehirde vazgeçilmez lezzetlerden birisi olarak ön plana çıkan acılı ayranı, yemeklerin yanına denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

  • İçli Köfte

Malatya yöresinde dışı ve içi kıymalı şekilde ve cevizli olarak hazırlanan içli köfte; damaklara şenlik bir lezzet sunuyor. Şehrin en ünlü tatları arasında yer alan bu yemeğin; Malatya usulü olarak da kesinlikle denenmesi taraftarıyız.

Malatya’nın birbirinden güzel mekanlarını görmek ve eşsiz lezzetlerini tatmak isterseniz; Malatya araç kiralama hizmetleri ile konforlu ve hızlı bir yolculuk geçirebilir; tüm şehrin güzelliklerini çok daha rahat görebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Malatya’nın İlçeleri
    Malatya’nın İlçeleri
  • Yeni Togg
    Türkiye Yeni Togg
  • Araç Kiralama Depozitosu Nedir?
    Araç kiralama, seyahatlerde ve iş gereksinimlerinde esneklik sağlayan popüler bir hizmettir. Ancak, bir araç kiralanırken karşımıza çıkan önemli konulardan biri de "depozito"dur.
  • Findeks Notu Nedir?
    Findeks notu, bir bireyin mali geçmişini değerlendiren ve bu geçmişe dayalı olarak oluşturulan bir kredi puanı sistemidir.
  • Kiralık Araç da Hasarı Kim Öder?
    Kiralık araç kullanımı, seyahatlerimizi kolaylaştıran pratik bir çözüm sunsa da, araçta oluşabilecek hasarlar konusunda belirsizlikler de içerebilir.
Whatsapp Telefon