Malatya Turizmi

Malatya Turizmi

Malatya Turizmi 

Kayısısı ün salmış olan Malatya ilimiz ülkemin en kalabalık 27. İlidir. Malatya tatilinizde Malatya oto kiralama yaparak şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezebilirsiniz. Malatya'nın simgesel yapılarından biri olan yeni Cami ikinci Abdülhamit döneminde inşa edilmiştir. Konum olarak Battalgazi ilçesinde yer almaktadır.

 Bir diyar tarihi ve turistik mekan ise Malatya kalesidir. Burası da Battalgazi ilçesinde yer almakta olup Roma imparatorluğu döneminde inşa edilmiştir. Kale beşgen bir yapıya sahiptir. Günümüz itibari ile restorasyon çalışmaları devam etmektedir. Malatya'da gezilip görülmesi gereken yerlerden biri de Malatya konaklarıdır. Bu Konaklar 2 katlı bir yapıya sahip olup kendilerine has bir yapısı vardır.

Malatya Orduzu Çınar Ağacı 

Malatya oto kiralama ile rahat bir şekilde gezip görebileceğiniz yerlerden biri de Malatya'ya 7 kilometre uzaklıkta olan Orduzu Çınar ağacıdır. Burası Battal Gazi'nin Çınar'ı olarak bilinir ve ağacın boyu 15 metre gövdesi ise 7 metre olarak ölçülmüştür. Ağacın yaşı net olarak bilinmemektedir. Zaman içerisinde ağacın içi boşalmış ve ana gövdeden 2 dal olarak ayrılmıştır. Bu dallar gövdeden büyüyerek 10 metreye kadar boy atmış olan yan dallardır. Orduzu çınarının hemen yanı başında bir pınar yer almaktadır. Bu pınar bir ziyaret yeri olmuştur. Efsaneye göre 8 yüzyılda Battalgazi buraya hayvanlarını sulamak için getirmiş be elindeki bir çınar çubuğunu buraya dikmiştir. Bu çubuktan da Orduzu çınar ağacı büyümüştür.

malatya-cinar-agaci

Malatya Müzesi 

Malatya ilimizin geçmişi köklü bir tarihe dayanmaktadır. Burada yapılan arkeolojik çalışmalardan sonra tarihi eserler ilk olarak Ankara Anadolu medeniyetleri müzesi'ne gönderilmiştir. Sonrasında Gelincik Tepesi ve Arslantepe Höyüğü'den tarihi eserlerin çıkartılmaya devam etmesinden sonra Malatya Müzesi inşa edilmiştir.

Müzede Hitit neolitik kalkolitik Urartu Bizans Roma Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok farklı eser yer almaktadır. Burada kılıçlar mızrak uçları mühür baskılar insan ve  mezarları ve kral mezarları bulunuyor. Malatya oto kiralama yaparak Malatya'nın en önemli yerlerinden biri olan Malatya müzesini ziyaret etmeden Malatya tatilinizi tamamlamayın. 

malatya-muzesi

Malatya Turgut Özal Müzesi 

Aslen Malatyalı olan eski başbakan  8. Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal'ın anısına burada bir müze açılmıştır. Malatya Turgut Özal Müzesi İnönü Üniversitesi Turgut Özal tıp merkezi giriş katında yer almaktadır. Malatyalılar tarafından oldukça büyük saygı ve sevgi duyulan Turgut Özal adına açılan müze 2019 yılında hizmete girmiştir.

Müze içerisinde Turgut Özal'a ait olan fotoğraf ve özel eşyalardan oluşan bir koleksiyon mevcuttur. Müze konum olarak Elazığ yolu 15. kilometrede ve Turgut Özal tıp merkezi giriş katında yer almaktadır.  Bu güzel ve özel müzeyi Malatya oto kiralama hizmeti alarak kolay bir şekilde ulaşım sağlayıp ziyaret edebilirsiniz.  malatya-turgut-ozal-muzesi

Malatya Fotoğraf Makineleri Müzesi 

Malatya fotoğraf makineleri Müzesi Avrupa ve Asya'nın en büyük fotoğraf makinesi Müzesi olarak biliniyor. Müzede yaklaşık olarak 2000 adet geçmiş dönemlerde kullanılan ilk fotoğraf makinesi gibi önemli tarihi eserler yer almaktadır. Bu parçalar arasında güvercinlere takılan casus kameralar, saat içerisine gizlenmiş olan fotoğraf makineleri ve sınırlı sayıda üretilmiş olan altın makineler yer alıyor.

malatya-fotograf-muzesi

 Ayrıca bu müzede sadece fotoğraf makinesi sergilenmiyor. Projeksiyon cihazları flashlar agrandizörler gibi fotoğrafa dair her türlü ekipman da yer alıyor. Müze konum olarak Malatya yeşil yurtta bulunuyor. Sabah sekizden akşam beşe kadar açık olan müzenin girişi ücretsizdir. Firmamızdan Malatya oto kiralama hizmeti alarak Malatya'nın tarihi ve turistik yerlerini kolay bir şekilde gezip görebilme şansı bulabilirsiniz. 

Müzede Hitit neolitik kalkolitik Urartu Bizans Roma Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok farklı eser yer almaktadır. Burada kılıçlar mızrak uçları mühür baskılar insan ve  mezarları ve kral mezarları bulunuyor. Malatya oto kiralama yaparak Malatya'nın en önemli yerlerinden biri olan Malatya müzesini ziyaret etmeden Malatya tatilinizi tamamlamayın. 

İlginizi Çekebilir
  • Elbistan rent a car
    Elbistan rent a car ve oto kiralama
  • Malatya Oto Kiralama
    Malatya Oto Kiralama olarak sektörün lideri olan carlife rent a car son model rent a car kaskolu ve garanili araçlar ile 7/24 hizmet vermekte olup şehirler arası şoförlü ve şoförsüz hizmetinide sunmaktadır.
  • Malatya’da Görülmesi Gereken Mekânlar
    Malatya içerisinde mutlaka görmeniz gereken birçok yer vardır. Eğer mümkün olduğu kadar hepsini görmek ve kolay bir ulaşım sağlamak istiyorsanız, Malatya oto kiralama şirketi olarak hizmet veren carliferentacar.com ile iletişime geçerek, modern ve hijyenik araçlarını in...
  • Malatya'da Gezilecek Yerler
    Malatya ülkemizdeki en güzel illerden bir tanesidir. Doğal ve tarihi dokusu, Malatya’da gezilecek yerler bakımından zengin bir içerik sunar. Bunlar her ne kadar saymakla bitirilemeyecek kadar olsa da, bazıları şu şekildedir;
  • Doğan rent a car Malatya
    Malatya Doğan oto Kiralama Şirketi
Whatsapp Telefon